هودکتومی: هدف، روش انجام و نکات مراقبتی قبل و بعد از جراحی

هودکتومی

هودکتومی یکی از جراحی‌های زیبایی کلیتوریس زنان است که طی آن بافت اضافی اطراف کلاهک کلیتوریس که در قسمت فوقانی ناحیه تناسلی واقع شده، برداشته می‌شود و اندازه‌‌ی کلاهک کاهش پیدا می‌کند. این جراحی زیبایی که در بسیاری مواقع همراه با سایر جراحی‌های زیبایی زنان مانند لابیاپلاستی انجام می‌شود، روشی اثربخش و با حداقل عوارض جانبی است. هودکتومی سبب بهبود دائمی ظاهر ناحیه تناسلی، افزایش تحریک جنسی در بانوان و کاهش درد و ناراحتی در هنگام فعالیت‌های روزمره می‌شود. بهبودی کامل پس از جراحی هودکتومی چهار تا شش هفته به طول می‌انجامد ولی پس از گذشت یک هفته از جراحی، اغلب بانوان می‌توانند فعالیت‌های روزمره‌ی خود را از سر بگیرند.

هودکتومی چیست و چرا انجام می‌شود؟

هودکتومی چیست و چرا انجام می‌شود

جراحی هودکتومی که به نام کاهش هود کلیتوریس نیز شناخته می‌شود، یک روش جراحی است که برای اصلاح شکل و اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس انجام می‌پذیرد. هود یا کلاهک کلیتوریس، بخشی از ناحیه‌ی تناسلی است که بالاترین قسمت ناحیه تناسلی از جمله کلیتوریس را در بر گرفته است. این کلاهک در واقع همانند یک پوشش برای کلیتوریس عمل می‌کند و از لایه‌های مختلف آن، از جمله نوک و بدنه‌ی کلیتوریس، محافظت می‌کند.

در برخی از بانوان، کلاهک کلیتوریس دارای بافت اضافی و بزرگتر از حد طبیعی است. بنابراین ممکن است از لحاظ زیبایی‌ نامطلوب به نظر برسد، سبب ایجاد ناراحتی و درد هنگام فعالیت‌های روزانه مانند ورزش کردن و لباس پوشیدن شود یا تحریک جنسی را دشوارتر کند. جراحی هودکتومی با کاهش اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس، تمامی این مشکلات را برطرف کرده و کیفیت زندگی روزمره و رابطه‌ی جنسی بانوان را بهبود می‌بخشد.

انواع هودکتومی

جراحی هودکتومی انواع مختلفی دارد که بنا به تشخیص جراح و شرایط هر فرد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برش و برداشتن تمام بافت کلاهک کلیتوریس یا هودکتومی کامل (unhooding)، برداشتن بافت اضافی از یک طرف کلاهک کلیتوریس، برداشتن بافت اضافی در دو طرف کلاهک و هودوپلاستی (hoodoplasty) از روش‌هایی هستند که برای تغییر شکل و اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس استفاده می‌شوند.

در ادامه و در جدول زیر، این روش‌ها و کاربرد هر یک از آن‌ها آورده شده است:

تکنیک جراحی شرح تکنیک جراحی هدف تکنیک جراحی
 برش در دو سمت کلاهک برداشتن بافت اضافی از دو طرف کلاهک کلیتوریس کاهش طول، برآمدگی و ضخامت چین‌های کلاهک کلیتوریس
 برش در یک سمت کلاهک برداشتن بافت اضافی از یک طرف هود کلیتوریس بر طرف کردن عدم تقارن یا برداشتن بافت اضافی از یک سمت کلاهک کلیتوریس
هودکتومی جزئی برداشتن بخشی از بافت کلاهک کلیتوریس، دست نخورده باقی ماندن بقیه بخش‌ها کاهش برآمدگی کلاهک با حفظ مقادیر زیادی از بافت آن
هودکتومی کامل برداشتن کامل تمام بافت هود کلیتوریس  کاهش حداکثری هود کلیتوریس
هودوپلاستی تغییر شکل هود کلیتوریس
(اغلب بدون کاهش اندازه)
بهبود ظاهر و زیبایی کلیتوریس

علت بزرگی کلاهک کلیتوریس

کلیتوریس و کلاهک کلیتوریس بخشی از سیستم تناسلی در زنان است. در این ناحیه، لابیاهای مینور (لب‌های داخلی که دهانه واژن شما را احاطه کرده‌اند) به هم می‌رسند تا برآمدگی کوچکی را تشکیل‌ دهند که همان کلیتوریس است. قسمت بیرونی کلیتوریس که ساختار پیازی شکل دارد و قابل لمس است، گلن نام دارد. کلیتوریس حاوی هزاران رشته‌ی عصبی حسی است و نقش بسیار مهمی در رسیدن به ارگاسم و رضایت جنسی ایفا می‌کند.

در ساختار ناحیه تناسلی، کلاهک یک بافت پوستی است که از کلیتوریس محافظت می‌کند. علت طبیعی بزرگ شدن کلاهک کلیتوریس تحریک جنسی است. هنگامی که فرد در حین رابطه جنسی تحریک می‌شود، جریان خون به سمت ناحیه تناسلی افزایش پیدا کرده و منجر به بزرگتر شدن بافت اطراف کلیتوریس از جمله کلاهک کلیتوریس می‌شود. اما پس از پایان تحریک جنسی، کلاهک کلیتوریس به اندازه طبیعی خود باز می‌گردد.

گاهی اوقات کلاهک کلیتوریس به دلایلی که مربوط به تحریک جنسی نیست، بزرگ می‌شود؛ به طور مثال، برخی از افراد به طور ژنتیکی و از بدو تولد، کلاهک‌ کلیتوریس نسبتا بزرگی دارند. برخی دیگر نیز با کلاهک‌های کلیتوریس کوچک متولد می‌شوند، ولی به مرور زمان و به دلایلی مانند عدم تعادل هورمونی، افزایش سن، اصطکاک و مالش ناحیه تناسلی به لباس زیر، بارداری و یائسگی اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس آن‌ها افزایش می‌یابد.

بزرگی بیش از ‌اندازه‌ی کلاهک، روی کیفیت زندگی زناشویی و رابطه جنسی تأثیر منفی می‌گذارد؛ دلیل این امر این است که در طول فعالیت جنسی، کلاهک جمع می‌شود تا کلیتوریس بیشتر در معرض تحریک قرار بگیرد. اگر اندازه‌ی این کلاهک بیش از اندازه بزرگ باشد، نمی‌تواند در حین فعالیت جنسی به اندازه کافی جمع شود. در نتیجه از تحریک کلیتوریس جلوگیری کرده و لذت جنسی را محدود می‌کند. افزون بر این، بزرگی بیش از اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس، نه تنها روی اعتماد بنفس افراد در هنگام برقراری رابطه جنسی تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه سبب افزایش درد و ناراحتی در هنگام فعالیت‌های روزمره مانند ورزش کردن و لباس پوشیدن نیز می‌شود.

مزایای انجام هودکتومی

هودکتومی یکی از انواع جراحی‌های زیبایی ناحیه واژن با نرخ رضایت بسیار بالا و عوارض جانبی محدود بوده و از جوانب زیادی می‌تواند کیفیت زندگی بانوان را بهبود بخشد. این جوانب شامل موارد زیر هستند:

  • بهبود کیفیت رابطه جنسی: هنگامی که بافت اضافی کلاهک کلیتوریس برداشته می‌شود، کلیتوریس در طول فعالیت جنسی بیشتر تحریک شده و سبب لذت بخش‌تر شدن و بالارفتن کیفیت رابطه جنسی می‌شود. همچنین، کاهش اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس، درد و ناراحتی در هنگام برقراری رابطه جنسی را نیز کاهش می‌دهد و باعث می‌شود بانوان در حین رابطه جنسی، آرامش و آسودگی خاطر بیشتری داشته باشند.
  • بهبود ظاهری ناحیه تناسلی: زمانی که میزان بافت اضافی، ناهمواری یا التهاب بافت در ناحیه کلاهک کلیتوریس زیاد باشد، روی زیبایی و ظاهر ناحیه تناسلی تأثیر منفی می‌گذارد. هودکتومی می‌تواند اندازه و فرم کلاهک کلیتوریس را به گونه‌ای اصلاح کند که ناحیه تناسلی ظاهری شاداب‌تر، زیباتر و یکنواخت‌تر داشته باشد.
  • افزایش اعتماد بنفس: بسیاری از بانوان، به دلیل عدم رضایت از ظاهر ناحیه تناسلی یا احساس درد و ناراحتی در هنگام برقراری رابطه جنسی، اعتماد بنفس خود را از دست داده و تمایل خود را به رابطه از دست می‌دهند. هودکتومی با بهبود ظاهری ناحیه تناسلی و برطرف کردن درد ناشی از بزرگی کلاهک کلیتوریس، سبب بالا رفتن اعتماد به نفس و بازگشت اشتیاق این افراد به رابطه‌ی جنسی می‌شود.
  • بهبود وضعیت بهداشت ناحیه تناسلی: بزرگی کلاهک کلیتوریس و وجود بافت اضافی در این ناحیه، سبب دشوار شدن رعایت بهداشت نیز می‌شود. هودکتومی با کاهش اندازه‌ی کلاهک کلیتوریس و بافت اضافی، سبب بهبود وضعیت بهداشت در ناحیه تناسلی می‌شود و همچنین احتمال ابتلای بانوان به عفونت‌های قارچی را نیز پایین می‌آورد.

هودکتومی برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی، افرادی که شرایط زیر را دارند برای انجام جراحی هودکتومی مناسب هستند:

  • بالای 18 سال سن دارند.
  • از نظر جسمی سالم هستند.
  • از شکل ظاهری کلاهک کلیتوریس خود راضی نیستند.
  • از بدو تولد از مشکلات ساختاری در ناحیه‌ی تناسلی خود و خصوصاً کلاهک کلیتوریس رنج می‌برند.
  • در حین فعالیت‌های روزمره مانند لباس پوشیدن یا فعالیت‌های ورزشی مانند دوچرخه سواری دچار درد در ناحیه تناسلی می‌شوند.
  • در طول برقراری رابطه جنسی، دچار درد و ناراحتی در ناحیه واژن هستند.

همچنین، این جراحی گاهی همراه با جراحی‌های دیگری مانند واژینوپلاستی در عمل‌های تغییر جنسیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مجموعه جراحی‌ها، از بافت پوستی ناحیه تناسلی خود فرد به منظور ایجاد و شکل‌دهی واژن و کلیتوریس استفاده می‌شود.

هودکتومی برای چه کسانی مناسب نیست؟

افرادی که شرایط زیر را دارند، برای انجام جراحی هودکتومی مناسب نبوده و باید قبل از انجام این فرآیند، با پزشک خود مشورت کنند:

  • افرادی که به بیماری‌های ناحیه واژینال مبتلا هستند.
  • افرادی که مبتلا به دیابت بوده و آن را با دارو کنترل نمی‌کنند.
  • افرادی که به بیماری‌هایی مبتلا هستند که بهبودی آن‌ها پس از جراحی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند بیماری‌های خودایمنی

آمادگی‌های قبل از عمل هودکتومی

فرآیند هودکتومی با یک مشاوره دقیق با جراح زنان منتخب شما شروع می‌شود؛ چراکه هودکتومی یک عمل زیبایی زنان است و نحوه عمل جراح، کاملاً به نیازها و خواسته‌های هر فرد از این عمل زیبایی بستگی دارد.

در طول مدت مشاوره، جراح با شما در مورد هدف از انجام هودکتومی صحبت می‌کند و خواسته‌ها و نگرانی‌های شما را مد نظر قرار می‌دهد. سپس، ناحیه تناسلی بخصوص کلاهک کلیتوریس شما را معاینه کرده و با توجه به اهداف شما، در مورد تکنیک مورد استفاده و چگونگی انجام این عمل تصمیم‌گیری می‌کند. پس از مشخص شدن روند جراحی، جراح دستورالعمل‌هایی می‌دهد تا شما را برای انجام فرآیند هودکتومی آماده کند. این دستورالعمل‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • حداقل یک هفته قبل از عمل، از مصرف آسپرین، موترین و ایبوپروفن خودداری کنید.
  • یک هفته قبل از عمل از هیچ مکملی مانند روغن ماهی، روغن کبد ماهی، ویتامین A، ویتامین E یا سایر مکمل‌ها استفاده نکنید.
  • در روز عمل، از هیچ گونه لوازم بهداشتی مانند مرطوب‌کننده، روغن یا کرم روی ناحیه درمان استفاده نکنید.
  • حداقل هفت روز قبل از روز جراحی، هر صبح و عصر پوست ناحیه تحت درمان را مرطوب کنید.
  • حداقل 8 تا 9 لیوان آب در روز بنوشید تا آب بدنتان به میزان کافی باشد.
  • قبل از انجام درمان حتما ناحیه تناسلی خود را اصلاح و موزدایی کنید.
  • روز جراحی هودکتومی خود را طوری برنامه‌ریزی کنید که در آن روز در دوران قاعدگی خود نباشید.
  • حداقل دو روز قبل از عمل از مصرف الکل خودداری کنید.
  • از کشیدن سیگار خودداری کنید.
  • در صورتی که در طول یکسال گذشته از داروهای مربوط به آکنه استفاده کرده‌اید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • از پوشیدن لباس زیر‌ تنگ خودداری کنید.
  • حداقل 4 هفته قبل از عمل از روش‌های برنزه کردن پوست، چه دستگاه‌های برنزه‌کننده و چه کرم‌های برنزه کننده استفاده نکنید.

عمل هودکتومی چگونه انجام می‌شود؟

جراحی هودکتومی معمولاً حدود 1 ساعت طول می‌کشد. بسته به تکنیک جراحی و شرایط بیمار، جراح ممکن است از بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی برای کاهش درد و بی‌حس کردن ناحیه درمان استفاده کند اما معمولا بی‌حسی موضعی برای اکثر بیماران کافی است.

پس از بی‌حس شدن ناحیه، جراح از برش‌های افقی در یک طرف یا دو طرف کلاهک کلیتوریس برای تغییر اندازه و برآمدگی بافت کلاهک استفاده می‌کند. در این روش، جراح، بسته به شرایط بیمار و هدف او از انجام هودکتومی، از تکنیک‌های مختلف هودکتومی برای برداشتن بافت اضافی در ناحیه تحت درمان استفاده می‌کند و پس از برداشتن بافت، زخم را با بخیه‌های قابل جذب بخیه زده و ناحیه را پانسمان می‌کند.

روش‌های انجام هودکتومی

روش‌های انجام هودکتومی

به طور کلی، دو روش اصلی برای انجام هودکتومی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

روش جراحی: در این روش برای کاهش کلاهک کلیتوریس، ابتدا جراح برشی روی این ناحیه ایجاد کرده و قسمت اضافی کلاهک کلیتوریس را بر می‌دارد و سپس بریدگی‌ها را بخیه می‌زند.

از طریق لیزر: در این تکنیک هودکتومی، با استفاده از فناوری لیزر، اندازه و فرم کلاهک کلیتوریس تغییر پیدا می‌کند. در این روش، گرمای لیزر بافت اضافی کلاهک را از بین می‌برد و سبب کوچک‌تر شدن کلاهک کلیتوریس می‌شود. افزون بر این، انرژی لیزر، نا‌حیه‌ی تناسلی را به تولید کلاژن تحریک می‌کند.

به طور کلی، می‌توان این دو تکنیک هودکتومی و ویژگی‌های آن‌ها را در جدول زیر خلاصه کرد:

تکنیک‌های هودکتومی شرح تکنیک هودکتومی مزایای تکنیک معایب تکنیک
هودکتومی از طریق جراحی برداشتن بافت اضافی کلاهک کلیتوریس از طریق برش و سپس بخیه زدن ناحیه نتایج دقیق و قابل تنظیم

تهاجمی و نیاز به برش پوست

هودکتومی با استفاده از لیزر

استفاده از فناوری لیزر برای کاهش سایز کلاهک کلیتوریس کم تهاجمی با برش‌های کوچک‌تر

نیاز به تجهیزات تخصصی و مهارت

 جراحی‌های قابل انجام همزمان با هودکتومی

هودکتومی می‌تواند به طور همزمان با سایر جراحی‌های زنان نیز انجام شود. این جراحی‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • لابیاپلاستی: بسیاری از اوقات، جراح زنان همزمان با هودکتومی، لابیاپلاستی نیز انجام می‌دهد. لابیاپلاستی با اصلاح اندازه و شکل لابیای مینور یا لابیای ماژور در ناحیه تناسلی، سبب می‌شود این ناحیه ظاهر متقارن‌تر و زیباتری پیدا کند.
  • واژینوپلاستی: واژینوپلاستی یک روش جراحی برای ساخت یا بازسازی ناحیه واژینال و درمان آسیب‌های واژن یا ناهنجاری‌های مادرزادی در ناحیه تناسلی است. واژینوپلاستی ممکن است به عنوان بخشی از جراحی تغییر جنسیت نیز انجام شود.
  • جراحی‌های ترمیمی زنان: جراحی ترمیمی زنان برای برطرف کردن ناهنجاری‌های مادرزادی، بهبود عملکرد و نیز درمان اختلالات مربوط به ناحیه تناسلی و لگن است. این اختلالات می‌توانند شامل مواردی مانند بی‌اختیاری ادرار و مدفوع، افتادگی اندام‌های ناحیه تناسلی و لگن از جمله افتادگی رحم، افتادگی مثانه و افتادگی رکتوم باشند.
  • تزریق چربی به نواحی واژن یا لابیا: تزریق چربی به واژن و لابیا یک فرآیند زیبایی نسبتا کم تهاجمی برای افزایش حجم و برجستگی در ناحیه واژن و لابیاها خصوصا لابیای ماژور (لب‌های بیرونی ناحیه تناسلی) است.

به طور کلی می‌توان این جراحی‌ها را به صورت زیر خلاصه کرد:

جراحی هدف جراحی شرح جراحی
لابیاپلاستی بهبود ظاهری ناحیه تناسلی

تغییر شکل یا اندازه‌ی لابیاهای کوچک یا بزرگ

واژینوپلاستی

تنگ‌تر کردن و اصلاح بافت واژن تنگ کردن و بازسازی کانال واژن
جراحی‌های ترمیمی زنان درمان ناهنجاری‌ها یا اختلالات عملکردی دستگاه تناسلی

ترمیم یا بازسازی ساختارهای دستگاه تناسلی زنانه

تزریق چربی به واژن و لابیا

افزایش حجم و برجستگی واژن و لابیا

تزریق چربی استخراج شده از بدن فرد به دیواره‌های واژن یا لابیاها

 مراقبت‌های بعد از هودکتومی 

بهبودی کامل پس از جراحی هودکتومی حدود چهار تا شش هفته به طول می‌انجامد و چند روز اول پس از جراحی، معمولا با کمی احساس درد، ناراحتی و تورم در ناحیه تناسلی همراه است. اما این علائم به مرور زمان برطرف شده و اغلب بانوان می‌توانند پس از یک هفته از جراحی هودکتومی به سرکار خود بازگردند و فعالیت‌های معمول و روزمره را از سر بگیرند.

رعایت نکات مراقبتی زیر می‌توانند روند بهبودی شما را سرعت بخشند:

  • چندین بار در روز و هر بار به مدت 20 دقیقه از کمپرس سرد روی ناحیه تحت درمان استفاده کنید.
  • هنگام دراز کشیدن، ارتفاع ناحیه‌ی تحت درمان را با قرار دادن بالش زیر آن افزایش دهید.
  • پس از 24 ساعت از زمان جراحی می‌توانید استحمام کنید، اما تنها دوش بگیرید و از وان حمام استفاده نکنید.
  • مدت زمان دوش گرفتن خود را کوتاه نگه دارید و پس از استحمام به آرامی ناحیه را خشک کنید.
  • تا دو هفته پس از جراحی به کمر بخوابید.
  • جهار تا شش هفته پس از هودکتومی از انجام فعالیت‌های ورزشی خودداری کنید.
  • یک تا دو هفته پس از جراحی هودکتومی از رانندگی کردن خودداری کنید.
  • پس از استفاده از سرویس بهداشتی، به آرامی و با دقت ناحیه تحت درمان را خشک کنید.
  • آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌های خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • برای جلوگیری از تحریک ناحیه تحت درمان، لباس‌های گشاد بپوشید.
  • تا شش هفته از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید.
  • تا شش هفته از تامپون استفاده نکنید.
  • ناحیه تحت درمان را با استفاده از آب و صابون آنتی باکتریال یا شوینده‌ی ملایم تمیز نگه دارید.
  • حداقل یک هفته و تا زمان بهبودی کامل ناحیه، از رفتن به استخر، سونا، جکوزی و اتاق بخار خودداری کنید.

عوارض و خطرات انجام هودکتومی

به طور کلی، فرآیند هودکتومی یک روش جراحی و تهاجمی محسوب می‌شود و مانند هر عمل جراحی دیگر، عوارض جانبی مخصوص به خود را نیز دارد ولی معمولاً این عوارض جانبی تنها محدود به ناحیه تحت درمان بوده و با رعایت نکات مراقبتی و استراحت کافی به مرور زمان برطرف می‌شوند. عوارص جانبی هودکتومی شامل موارد زیر است:

  • احساس درد، گرفتگی و ناراحتی در ناحیه تحت درمان
  • ناتوانی در تخلیه کامل ادرار
  • قرمزی یا کبودی
  • درد هنگام مقاربت جنسی
  • تورم و التهاب
  • عفونت
  • احساس بی‌حسی یا گزگز
  • خون ریزی بسیار سبک در حد لکه
  • خارش

هزینه جراحی هودکتومی

هزینه‌ی جراحی هودکتومی به عوامل زیادی مانند روش انجام هودکتومی، تجربه و مهارت جراح زنان و حتی کلینیک انتخابی شما بستگی دارد. در کلینیک دکتر سمامی، جراحی هودکتومی توسط دکتر سمامی، جراح و متخصص زنان و با استفاده از جدیدترین تکنیک‌های جراحی هودکتومی انجام می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت مشاوره با شماره 02177839463 تماس حاصل فرمایید.

سؤالات متداول

آیا میل جنسی بعد از هودکتومی کاهش پیدا می‌کند؟

خیر، هودکتومی تأثیری روی میل جنسی ندارد، ولی به بهبود عملکرد کلیتوریس و همچنین افزایش تحریک جنسی کمک می‌کند.

آیا هودکتومی درد دارد؟

خیر، فرآیند هودکتومی تحت بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود و طی این عمل شما دردی حس نخواهید کرد.

هودکتومی با بیهوشی عمومی است یا بی‌حسی موضعی؟

بسته به نوع هودکتومی و شرایط شما، جراح ممکن است از بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی برای بی‌حس کردن ناحیه تحت درمان استفاده کند.

مدت زمان جراحی هودکتومی چقدر است؟

هودکتومی معمولا حدود یک ساعت به طول می‌انجامد.

آیا جای زخم هودکتومی باقی می‌ماند؟

بلافاصله بعد از هودکتومی و طی دوره نقاهت این جراحی، ممکن است کمی جای زخم بر روی ناحیه تحت درمان باقی بماند ولی به مرور زمان برطرف می‌شود.

تفاوت هودکتومی با ختنه زنان چیست؟

هودکتومی یک جراحی زنان کاملا پذیرفته شده در دنیای پزشکی است که هدف آن افزایش تحریک جنسی، زیباسازی ناحیه کلیتوریس و بالابردن کیفیت رابطه جنسی در زنان است در حالی که ختنه زنان با هدف از بین بردن میل و لذت جنسی در زنان انجام می‌شود و عوارض زیادی را در پی دارد.

تفاوت هودکتومی با کلیتوروپلاستی چیست؟

هدف از کلیتوروپلاستی کوچک‌تر کردن یا به طور کلی اصلاح فرم و اندازه‌ی کلیتوریس در ناحیه تناسلی است در حالی که هودکتومی به انجام تغییرات روی ناحیه کلاهک کلیتوریس می‌پردازد.

مقالات مرتبط
فهرست مطالب

فرم رزرو نوبت

فقط با هماهنگی قبلی از طریق تماس تلفنی