به جراحی ترمیمی بازگرداندن مثانه به موقعیت طبیعی خود در لگن، جراحی افتادگی مثانه گفته میشود. جراحی افتادگی مثانه یک جراحی تهاجمی (ماژور) است که حتماً باید در بیمارستان انجام شود. تجویز جراحی افتادگی مثانه به میزان شدت آن بستگی دارد. چنانچه شدت افتادگی از درجه متوسط تا شدید باشد و روشهای غیر جراحی در درمان آن مؤثر نباشند، جراحی به عنوان آخرین راه درمان توصیه میشود. جراحی ترمیم افتادگی مثانه به دو روش ترمیمی و انسدادی انجام میشود.
جراحی افتادگی مثانه چه زمان لازم است؟
جراحی افتادگی مثانه، ترمیم افتادگی از طریق بالا کشیدن مثانه به جایگاه طبیعی آن در لگن و تقویت بافتهای حمایت کننده آن در لگن است. در حین انجام جراحی مثانه، به طور همزمان جراحیهای افتادگی دیگر نیز مانند ترمیم افتادگی رحم و افتادگی واژن نیز قابل انجام است.
زمانی که درمانهای غیر جراحی مانند: کاهش وزن، تغییر رژیم غذایی، ورزش و استفاده از پساری به اندازه کافی برای رفع علائم افتادگی مثانه در بیمار کارساز نباشند انجام جراحی توصیه میشود. با انجام جراحی مثانه به جایگاه طبیعی خود به داخل لگن بازگردانده میشود.
مواردی که با بروز آنها در فرد، با تجویز پزشک، جراحی درمان افتادگی مثانه توصیه میشود عبارتند از:
درد شدید در شکم
بروز درد شدید در زیر شکم یکی از علائم شدت افتادگی مثانه در بیماران است. این درد علاوه بر ناحیه شکمی، زیر شکم و لگن را هم در بر میگیرد. معمولاً این درد با احساس سنگینی و فشار در ناحیه لگن همراه است. (منبع)
اختلال در ادرار کردن
یکی دیگر از نشانههای شدت گرفتن افتادگی مثانه در بیمار اختلال در ادرار است. در این وضعیت بیمار دارای ادرار منقطع و دردناک است. بیمار علیرغم احساس پر بودن مثانه قادر به تخلیه آن نیست و ادرار به صورت منقطع و قطره قطره خارج شده و مثانه تخلیه نمیشود.
احساس فشار در واژن و احساس ناراحتی و درد در رابطه جنسی
در بیمارانی که میزان افتادگی مثانه در آنها شدت گرفته است، مثانه به داخل واژن میافتد و در شرایط حاد حتی این افتادگی به اندازهایست که مثانه در دهانه واژن دیده میشود. این میزان از افتادگی باعث بروز درد در واژن و ایجاد درد شدید در هنگام رابطه جنسی میشود.
اختلال در عملکرد و حرکت روده
یکی دیگر از نشانههای افتادگی شدید مثانه در بیماران احساس نیاز به فشار به واژن برای ایجاد حرکت در روده است. در بیمارانی که از افتادگی شدید مثانه رنج میبرند، حرکات روده کند میشود و بیمار برای تخلیه روده نیاز دارد که با دست خود از داخل و یا اطراف واژن به راست روده فشار اعمال کند تا تخلیه روده تسهیل شود.
عفونتهای مکرر مجاری ادراری
در برخی موارد حاد، افتادگی مثانه میتواند به حدی باشد که مجاری ادرار را مسدود کند و این مسئله باعث بروز عفونتهای مکرر در مجاری ادراری میشود.
آیا جراحی افتادگی مثانه همیشه موفقیتآمیز است؟
موفقیت جراحی افتادگی مثانه به نوع آن بستگی دارد. جراحی انسدادی موثرترین روش برای درمان افتادگی مثانه در نظر گرفته میشود، اما در این روش امکان برقراری رابطه جنسی واژینال بعد از جراحی وجود ندارد. بنابراین، معمولاً برای بسیاری از افراد اولین انتخاب نیست.
طبق اطلاعات بهدست آمده در یک پژوهش بیش از (74.1%) از بیمارانی که تحت این جراحی قرار داشتهاند از نتایج عمل راضی بودند و آن را بسیار موفقیت آمیز توصیف کردند. در این بیماران میزان بهبود علائم گزارش شده توسط بیمار در مقایسه با وضعیت قبل از عمل آنها بالا بود. در بیش از 97% این افراد رضایت کلی از وضعیت عمومی پس از جراحی مثبت اعلام شده و شرایطی چون کنترل ادرار، احساس پری در واژن و رکتوم در آنها برطرف شده است.
عواملی که در افزایش میزان موفقیت جراحی افتادگی مثانه میتوانند مؤثر باشند عبارتند از:
سن
یکی از عواملی که میتواند در تعیین میزان موفقیت جراحی افتادگی مثانه در بیماران نقش داشته باشد سن بیمار است. جراحی در سنین پایینتر دارای بازدهی بهتری است. البته باید توجه داشته باشید که احتمال بازگشت افتادگی پس از جراحی در سنین پایینتر همچنان وجود دارد و ممکن است مجدداً نیاز به جراحی پیدا کنید. اگر در سنین بالاتر جراحی میکنید، سلامت کلی و سوابق جراحیهای پیشین شما ممکن است بر کیفیت جراحی شما تأثیر بگذارد.
مراقبتهای پس از جراحی
چنانچه بیمار تمامی دستورالعملهای توصیه شده از سوی پزشک پس از جراحی را به درستی رعایت کند، نتیجه جراحی به مراتب رضایتبخشتر خواهد بود. عدم رعایت مراقبتهای پس از جراحی باعث بازگشت مجدد علائم و افزایش میزان آسیب افتادگی اندامهای لگنی خواهد شد.
بارداری و زایمان مجدد
از آنجایی که بارداری و زایمان از عوامل اصلی بروز افتادگی مثانه هستند، بنابراین اگر همچنان به آوردن فرزند فکر میکنید بهتر است انجام این جراحی را به تعویق بیاندازید. زایمان مجدد بعد از جراحی افتادگی مثانه باعث بازگشت مجدد علائم افتادگی شده که مجدداً نیاز به جراحی پیدا میکنید.
شرایط عمومی سلامت بیمار
بررسی سلامت عمومی بیمار یکی دیگر از فاکتورهای مؤثر در میزان موفقیت این جراحی است. ایجاد لخته و خونریزی احتمالی از عوارض جراحی افتادگی مثانه هستند؛ بنابراین بررسی سلامت عمومی بیمار در انجام این جراحی بسیار مهم و ضروری است و افرادی که دچار اضافه وزن شدید هستند و یا به بیماریهای قلبی، دیابت و مشکلات تنفسی مبتلا هستند ممکن است انجام این جراحی برای آنها مخاطره آمیز باشد و یا باعث کاهش میزان موفقیت در درمان از طریق جراحی شود.
تجربه و تبحر پزشک جراح
علاوه بر تمام موارد ذکر شده، تجربه و تبحر جراح نیز یکی از مهمترین عوامل افزایش میزان موفقیت جراحی افتادگی مثانه است. چنانچه جراح از تجربه و تخصص کافی برخوردار نباشد، نهتنها جراحی نتیجه مطلوب و رضایتبخش را نخواهد داشت، بلکه ممکن است آسیبهای بیشتری به اندامهای داخلی لگن وارد شود.
پیش از انجام جراحی افتادگی مثانه چه آمادگیهایی لازم است؟
پیش از جراحی افتادگی مثانه، مانند هر جراحی دیگری، نکاتی جهت آمادگی بیمار پیش از جراحی از سوی پزشک توصیه میشود که باید رعایت شده و مورد توجه قرار گیرد. آمادگیهای لازم بیمار پیش از جراحی افتادگی مثانه عبارتند از:
پیش از جراحی رودهها را تخلیه کنید
پیش از جراحی از شما خواسته میشود تا با استفاده از ملینهایی که از سوی پزشک تجویز میشود رودههای خود را کاملاً تخلیه کنید. تخلیه روده پیش از جراحی به این دلیل اهمیت دارد که در حین جراحی به دلیل بیهوشی ممکن است مدفوع دفع شود و این مسئله باعث بروز آلودگی و عفونت شدید خواهد شد.
حتما یک همراه داشته باشید
بیماری که برای انجام جراحی افتادگی مثانه در بیمارستان بستری میشود نیاز به یک همراه دارد تا در انجام امور پیش از جراحی و بعد از آن به بیمار کمک کند. در نظر داشته باشید که جراحی افتادگی مثانه یک جراحی ماژور و تحت بیهوشی کامل انجام میشود.
از استعمال دخانیات و مصرف الکل بپرهیزید
حداقل تا 2 هفته پیش از جراحی از استعمال دخانیات و خوردن مشروبات الکلی بپرهیزید. استفاده از مشروبات الکلی و استعمال دخانیات میزان اکسیژن موجود در خون را به میزان زیادی کاهش میدهد.
ناشتا باشید
شب قبل از جراحی بعد از نیمه شب چیزی نخورید یا ننوشید. شما باید برای جراحی ناشتا باشید.
مصرف داروهای ضروری
صبح روز جراحی، در صورت نیاز به دارو، داروهای معمولی خود را با یک جرعه آب مصرف کنید. در صورتی که از داروهای ضد انعقاد و یا رقیق کننده خون استفاده میکنید، دستور مصرف آنها را پیش و یا بعد از جراحی از پزشک جویا شوید.
داروگیری در بیماری خاص
بیماران دیابتی و بیمارانی که از استروئید استفاده میکنند دستورالعملهای ویژهای را از پزشک خود در مورد مدیریت داروهای خود در طول زمان جراحی دریافت خواهند کرد.
روش انجام جراحی افتادگی مثانه
این جراحی در بیمارستان و یا کلینیک با بیهوشی کامل و در برخی موارد با بیحسی موضعی قابل انجام است. چند ساعت پیش از جراحی بیمار در بیمارستان و یا کلینیک مورد نظر پذیرش شده و مراحل بستری انجام میشود. قبل از رفتن به اتاق عمل یک IV در دست بیمار قرار میگیرد که از طریق آن، در اتاق عمل، مواد بیهوشی تزریق خواهد شد.
به طور معمول جراحی افتادگی مثانه به دو روش ترمیمی Constructive و انسدادی Oblitrative قابل انجام است.
شاخصهها | جراحی ترمیمی Constructive | جراحی انسدادی Oblitrative |
---|---|---|
روش انجام | بازگرداندان مثانه به جایگاه طبیعی از طریق تقویت و محکم کردن دیواره قدامی واژن. | کوتاه کردن و یا بستن کانال واژن از طریق دوختن دیواره قدامی و خلفی واژن به یکدیگر. |
تأثیر بر عملکرد واژن | حفظ عملکرد طبیعی واژن | معمولاً توسط زنانی انتخاب میشود که نگران رابطه جنسی واژینال در آینده نیستند. |
کاندیدای مناسب | بیمارانی که حفظ عملکرد واژن برایشان مهم است. | بیمارانی که افتادگی حاد دارند و حفظ عملکرد واژن اولویت آنها نیست. |
دوران نقاهت | دوران نقاهت طولانیتر | دوران نقاهت کوتاه |
جراحی ترمیمی (Constructive)
هدف از جراحی ترمیمی بازگرداندن اندام ها به موقعیت اولیه است که شایع ترین نوع جراحی افتادگی اندامهای لگن است. یکی از انواع شایع جراحی ترمیمی افتادگی مثانه ترمیم دیواره قدامی واژن یا کولپورافی قدامی نام دارد که در آن مثانه با ترمیم دیواره قدامی واژن محدود شده و به جایگاه طبیعی خود بازگردانده میشود.
انجام جراحی ترمیمی افتادگی مثانه برای چه کسانی مناسب است؟
زنانی که حفظ رابطه جنسی واژینال برای آنها مهم است و درجه افتادگی مثانه در آنها در مرحله خفیف و یا متوسط قرار دارند میتوانند از این روش جراحی ترمیمی برای رفع مشکلات افتادگی مثانه بهرهمند شوند. بیمارانی که میزان افتادگی مثانه در آنها به حدی نرسیده که تنها روش درمان جراحی انسدادی باشد میتوانند کاندیدای مناسبی برای این جراحی باشند. بیشتر کاندیداهای این روش جراحی بیماران جوانی هستند که حفظ رابطه جنسی برای آنها مهم است و یا حتی به داشتن فرزند و یا فرزندان بیشتر فکر میکنند.
جراحی ترمیمی افتادگی مثانه چگونه انجام میشود؟
جراحی افتادگی مثانه به روش ترمیمی، روشی برای بازگرداندن مثانه به جایگاه طبیعی خود در لگن با حفظ عملکرد واژن است. روشهای مختلفی برای انجام جراحی ترمیمی افتادگی مثانه وجود دارد که عبارتند از:
- روش واژینال
- روش لاپاراسکوپی
جراحی ترمیمی به روش واژینال
جراحی افتادگی مثانه به روش واژینال از طریق برش در لایه قدامی واژن و بازگرداندن مثانه به مکان طبیعی خود در لگن انجام میشود و در این روش که از طریق کانال زایمان صورت میگیرد نیازی به برش در ناحیه شکمی نیست. این جراحی شامل مراحل زیر است:
- جراحی ترمیمی دیواره قدامی واژن ممکن است تحت بیهوشی عمومی و یا بیحسی موضعی انجام شود.
- این جراحی از طریق کانال زایمان و برش در دیواره جلویی واژن انجام میشود؛ بنابراین برشی در ناحیه شکم ایجاد نمیشود.
- پس از انتقال بیمار به اتاق عمل و تزریق مواد بیحسی و یا بیهوشی پزشک بافت دیواره قدامی واژن بیمار را از پایین (در ورودی واژن) به بالا بریده و بافتی را که مثانه را از واژن جدا میکند را سفت و محکم میکند. با محکم شدن بافت حمایتی، مثانه به جایگاه طبیعی خود باز میگردد. این روش جراحی شامل تنگ کردن واژن نیز میشود.
- معمولاً جراحی ترمیمی افتادگی مثانه حدود یکساعت به طول خواهد انجامید.
- پس از اتمام جراحی بیمار به بخش منتقل شده و به مدت یک روز برای تخلیه ادرار از سوند و یا کاتتر استفاده میشود.
- معمولاً بیمار پس از جراحی با تشخیص پزشک 2 روز در بیمارستان خواهد ماند. در روز دوم از بیمار خواسته میشود اندکی راه برود تا گردش خون افزایش یابد.
- جراحی افتادگی مثانه از طریق واژن 70 تا 90 درصد در بازگرداندن عملکرد طبیعی مثانه و رفع سایر علائم مرتبط با افتادگی مثانه موفقیت آمیز است.
جراحی ترمیمی به روش ساکروکولپوپکسی
نوع دیگری از جراحی افتادگی مثانه به روش ترمیمی، ساکروکولپوپکسی نام دارد. این روش جراحی یک جراحی شکمی است که میتواند به صورت لاپاراسکوپی (به عنوان یک روش کم تهاجم) و با استفاده از ابزارهای خاص انجام شود. در این روش دستگاه لاپاراسکوپی از طریق برشهای کوچکی بر روی شکم در محل مورد نظر وارد میشود و جراحی از طریق رباتی که تحت کنترل پزشک است انجام میشود.
جراحی انسدادی (Oblitrative)
یکی دیگر از روشهای ترمیم و درمان افتادگی مثانه روش انسدادی است. پزشک با تنگ کردن و یا انسداد کانال واژن اندامهای لگن را در جای خود ثابت میکند. جراحی انسدادی برای موارد افتادگیهای شدید توصیه میشود و اصولاً ماندگاری آن بسیار طولانی است. دوره نقاهت در این جراحی نسبت به روش ترمیمی کوتاهتر است. از عوارض احتمالی این روش جراحی میتوان به خونریزی، عفونت و تغییر شرایط رابطه جنسی اشاره کرد.
جراحی انسدادی افتادگی مثانه برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که دارای افتادگی مثانه متوسط و حاد هستند کاندیدای مناسبی برای جراحی انسدادی میباشند. از آنجایی که در این جراحی کانال واژن بسیار تنگ و یا مسدود میشود؛ بنابراین دیگر بیمار قادر به داشتن رابطه جنسی نخواهد بود. این جراحی یک روش غیر قابل برگشت است؛ بنابراین برای زنان جوان و زنانی که مایل به مقاربت واژینال در آینده هستند مناسب نیست.
جراحی انسدادی افتادگی واژن چگونه انجام میشود؟
در طول جراحی انسدادی کولپوکلایزیس، جراح برش کوچکی در واژن ایجاد میکند و دیوارههای جلویی و پشتی واژن را به هم میدوزد. این کار باعث بسته شدن یا باریک شدن دهانه و کوتاه شدن کانال واژن میشود.
- این شیوه جراحی ممکن است تحت بیهوشی عمومی و یا بیحسی موضعی انجام شود و معمولاً در بیمارانی که بالای 70 سال هستند و تحمل جراحی ماژور برای آنها سخت است به صورت بیحسی موضعی انجام میشود.
- این جراحی از طریق کانال زایمان (واژن) و برش در دیواره جلویی و پشتی واژن انجام میشود.
- پس از انتقال بیمار به اتاق عمل و تزریق مواد بیحسی و یا بیهوشی پزشک برشی در بافت دیواره جلویی و پشتی واژن بیمار ایجاد کرده و دیواره جلویی و پشتی واژن به یکدیگر دوخته میشود و کانال واژن مسدود و یا بسیار باریک میشود. به این ترتیب مثانه و رحم به جایگاه طبیعی خود در لگن بازگردانده میشوند.
- معمولاً جراحی ترمیمی افتادگی مثانه حدود یکساعت به طول خواهد انجامید.
- پس از اتمام جراحی معمولاً به مدت یک روز برای تخلیه ادرار از سوند و یا کاتتر برای بیمار استفاده میشود.
- معمولاً بیمار پس از جراحی با تشخیص پزشک 2 روز در بیمارستان خواهد ماند. در روز دوم از بیمار خواسته میشود اندکی راه برود تا گردش خون افزایش یابد.
- این روش جراحی بهترین روش برای افتادگیهای حاد مثانه است و ماندگاری طولانی مدتی در حفظ جایگاه اندامهای لگن دارد.
عوارض انجام ندادن جراحی افتادگی مثانه
جراحی ترمیم و درمان افتادگی مثانه زمانی توصیه میشود که بیمار به علت بروز علائم شدید ناشی از افتادگی دچار اختلال در زندگی روزمره خود میشود. علائمی چون درد و تکرر ادرار از آزاردهندهترین علائم افتادگی هستند که یک زندگی نرمال روزانه را با مشکل مواجه میکنند. افزایش تکرر ادرار تا حد بیاختیاری در دفع و یا نگه داشتن ادرار و همچنین عفونتهای مکرر مثانه و سایر اندامهای مربوط به مثانه از عوارض تعلل در درمان این بیماری است. بروز یبوستهای شدید و نیاز به زور زدن در اجابت مزاج باعث کاهش عملکرد صحیح روده و حتی بیاختیاری در دفع مدفوع میشود.
به طور کلی عدم درمان افتادگی مثانه میتواند بر تمام جوانب زندگی بیمار تأثیر گذار باشد از یک قدم زدن ساده تا کاهش لذت رابطه جنسی. درصورتی که این علائم درمان نشود و افتادگی بیش از پیش پیشرفت کند ممکن است با افتادن مثانه در کانال واژن و فشاری که اعمال میکند اندامهای لگن از راه واژن به بیرون رانده شوند. که این امر باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونتهای شدید در فرد مبتلا میشود.
مراقبتهای پس از جراحی افتادگی مثانه چه هستند؟
مراقبتهای پس از جراحی افتادگی مثانه بسیار مهم هستند و عدم رعایت آنها باعث میشود که ریسک بازگشت افتادگی در بیمار افزایش یابد. پس از اتمام جراحی بیمار به بخش منتقل شده و برای کاهش درد مسکن به او تزریق میشود. ممکن است بیمار خونریزی واژنی داشته باشد که برای جلوگیری از خروج آن یک گاز استریل درون واژن قرار داده میشود که بعد از 24 ساعت از واژن خارج میشود.
پس از جراحی نکات زیر را کاملاً رعایت کنید:
- لازم است چند روزی از پدهای بهداشتی استفاده کنید.
- در انجام جراحی افتادگی مثانه برای بیمار سوند زده میشود و در مواردی ممکن است لازم باشد بیمار تا 1 هفته پس از جراحی سوند داشته باشد؛ بنابراین نکات مربوط به نگهداری از سوند را به طور کامل از پزشک خود جویا شوید.
- در صورت انجام جراحی با بیهوشی عمومی معمولاً بیمار یک شب را در بیمارستان خواهد ماند تا شرایط عمومی او پس از جراحی و عملکرد مثانه او بررسی شود. (بیمار باید بتواند مثانه خود را کامل تخلیه کند.)
- تا 2 هفته پس از انجام جراحی استراحت کامل داشته باشید و از انجام هرگونه فعالیت بپرهیزید.
- بعد از گذشت 4 تا 6 هفته از جراحی میتوانید راه بروید و ورزشهای بسیار سبک را آغاز کنید.
- با تغذیه مناسب و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک از ابتلا به یبوست بپرهیزید.
- از ایستادن طولانی مدت بپرهیزید.
- تا زمان انجام ویزیت مجدد توسط پزشک از تامپون استفاده نکنید.
- به هیچ عنوان رابطه جنسی نداشته باشید.
- آب زیاد بنوشید.
- نوشیدن چای و قهوه را محدود کنید.
- از مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات بپرهیزید.
- بهداشت فردی را رعایت کنید.
هزینه جراحی افتادگی مثانه چقدر است و چگونه محاسبه میشود؟
تعیین هزینه جراحی افتادگی مثانه به تجربه پزشک و همچنین بیمارستان و کلینیک محل انجام آن (خصوصی و یا دولتی) بستگی دارد. همچنین وسعت و گستردگی جراحی و ترکیب چند جراحی با یکدیگر در تعیین هزینه مؤثر است.
در صورت برخوردار بودن از بیمههای حمایتی بهتر است پیش از انجام جراحی در مورد محل جراحی و پشتیبانی هزینهها با مشاور بیمه خود مشورت کنید.
سؤالات متداول
آیا جراحی افتادگی مثانه درد دارد؟
همانند هر جراحی دیگر، بیمار در جراحی افتادگی نیز درد و ضعف را تجربه خواهد کرد که با استراحت و گذراندن دوران نقاهت بهبود خواهد یافت.
آیا بعد از جراحی افتادگی میتوان باردار شد؟
اگر چه منعی برای بارداری بعد از جراحی ترمیمی افتادگی واژن نیست؛ اما بارداری خود از عوامل بروز افتادگی مثانه میشود؛ بنابراین بهتر است انجام این جراحی به بعد از تکمیل فرایند فرزندآوری فرد موکول شود.
بعد از جراحی انسدادی بارداری ممکن است؟
خیر، در جراحی انسدادی کل کانال واژن مسدود میشود بنابراین امکان رابطه جنسی واژینال امکانپذیر نخواهد بود؛ بنابراین بارداری اتفاق نخواهد افتاد.
آیا امکان جراحی افتادگی رحم به طور همزمان با افتادگی مثانه وجود دارد؟
بله، علاوه بر درمان افتادگی مثانه تمامی افتادگیهای دیگر شامل افتادگی رحم و واژن و عمل واژینوپلاستی نیز به طور همزمان قابل انجام هستند.
انجام جراحی افتادگی مثانه و رحم همزمان با زایمان سزارین قابل انجام است؟
خیر، تنها در صورت داشتن زایمان طبیعی میتوان جراحی ترمیمی افتادگی رحم و مثانه را انجام داد.
در صورت بیرون زدگی واژن به واسطه افتادگی مثانه و رحم با ورزش کگل میتوان آن را مداوا کرد؟
اگرچه انجام ورزش کگل به طور موقت میتواند بیرونزدگی را التیام ببخشد، اما درمان محسوب نخواهد شد.
آیا خونریزی بعد از جراحی حتی با گذشت چندین روز نرمال است؟
ممکن است خونریزی به صورت قطرهای تا چندین روز پس از جراحی ادامه داشته باشد. در صورت افزایش خونریزی و ادامه دار بودن آن به پزشک مراجعه کنید.
لاپاراسکوپی افتادگی مثانه چیست؟
لاپاراسکوپی یکی دیگر از روشهای درمان افتادگی شدید مثانه است. جراحی لاپاراسکوپی از طریق برشهای کوچک بر روی شکم انجام میشود و از تکرر ادرار جلوگیری میکند.
آیا ورزش کگل در درمان افتادگی مثانه مؤثر است؟
ورزش کگل یکی از تمرینهای درمانی در مراحل نخست افتادگی است. در افتادگیهای متوسط و حاد ورزش کگل نمیتواند تأثیر چندانی داشته باشد و نمیتواند مثانه را به جایگاه طبیعی خود بازگرداند.
مدت زمان بستری در بیمارستان در جراحی افتادگی مثانه چقدر است؟
معمولاً پس از جراحی بیمار 2 روز را در بیمارستان و تحت نظر پزشک سپری میکند.
ورزشهای مناسب پس از انجام جراحی افتادگی مثانه چه هستند؟
- پیادهروی کوتاه و سبک: هر روز مسافتی کوتاه را به آرامی بپیمایید و هر روز مقداری به مسافت بیافزایید. این کار باعث بازگشت استقامت بدنی در شما میشود.
- تقویت عضلات لگن: ماهیچههای لگن خود را سفت کنید (تصور کنید که میخواهید جلوی خروج ادرار را بگیرید) این حرکت را 10 مرتبه انجام دهید و در هر مرتبه 10 ثانیه عضلات را محکم نگه دارید.