ارضانشدن در زنان موضوعی رایج است و بههیچعنوان نشاندهنده وجود مشکل یا بیماری خاصی نیست. ارگاسم در زنان معمولاً بهصورت یک حس شدید لذت جنسی تجربه میشود که ممکن است با انقباضات عضلات در ناحیه لگن همراه باشد و بعد از آن حسی از آرامش و رهایی به وجود بیاید. این حالت میتواند از طریق تحریک نقاط مختلف مانند کلیتوریس یا واژن اتفاق بیفتد و هر زن ممکن است آن را به شکل متفاوتی تجربه کند.
در صورت عدم ارگاسم، بهتر است موضوع را بهصورت صریح و بدون نگرانی با همسر خود در میان بگذارید. ایجاد یک فضای باز برای گفتوگو در رابطه جنسی میتواند به هر دوی شما کمک کند تا نیازها و تمایلات خود را بهتر بشناسید و بتوانید رابطه جنسی رضایتبخشی را داشته باشید. اگر همچنان احساس میکنید که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، مشاوره با یک متخصص سکستراپی میتواند به شما کمک کند تا با تکنیکها و راهکارهای مناسب، به لذت و رضایت بیشتری برسید. مهمترین نکته این است که خود را تحتفشار نگذارید و بدانی که لذت و رضایت در رابطه بهمرورزمان و با تجربه بهبود پیدا میکند.
ارگاسم را بهتر بشناسیم
ارگاسم یا اوج لذت جنسی، یک حس بسیار قوی در بدن است که در طول رابطه جنسی تجربه میشود و نشانههای بیولوژیک و تأثیرات روانی بر فرد دارد. در زنان، ارگاسم بهتدریج شکل میگیرد و با انقباضات غیرارادی و ریتمیک در رحم، واژن و عضلات لگن همراه است. برای هر زن، زمان رسیدن به ارگاسم متفاوت است؛ اما به طور معمول، مدتزمان رسیدن به اوج لذت در زنان بین 15 تا 40 دقیقه است. زنان میتوانند از طریق دو ناحیه کلیتوریس (بیرون واژن) و نقطه جی (داخل واژن) به ارگاسم برسند. تحریک کلیتوریس معمولاً آسانتر است و بسیاری از زنان از طریق آن به ارگاسم میرسند. اما تحریک نقطه جی در داخل واژن دشوارتر است، بااینحال اگر این نقطه بهخوبی تحریک شود، تجربه ارگاسم بسیار لذتبخشتری را برای زن به همراه خواهد داشت. بهطورکلی در مقایسه با مردان، ارگاسم زنان روند پیچیدهتر و طولانیتری دارد.
نشانههای ارضاشدن چیست؟
نشانههای ارضاشدن یا ارگاسم در افراد مختلف متفاوت است. در یک رابطه جنسی نباید تمام این موارد را تجربه کنید تا به ارگاسم رسیده باشید و اگر حتی یک مورد را احساس میکنید، نشانه ارضاشدن شما است. در طی ارگاسم، ممکن است منقبض شدن ریتمیک واژن و انقباض عضلات و لرزش بدن را احساس کنید که یکی از رایجترین نشانهها است. همچنین بعد از تجربه یک رابطه جنسی خوب و ارضاشدن، ممکن است احساس لذت شدید در اندام تناسلی یا سراسر بدن را تجربه کنید و به دلیل ترشح اندروفین و اکسیتوسین، احساس شادی و آرامش داشته باشید.
از نشانههای ظاهری ارضاشدن در برخی افراد، برافروختهشدن و قرمزی پوست، و افزایش ضربان قلب و تنفس است. همچنین احتمال دارد تا چند ساعت حساس شدن اندام تناسلی به دلیل افزایش جریان خون را تجربه کنید. توجه داشته باشید که این موارد از نشانههای معمول به ارگاسم رسیدن هستند اما ممکن است باتوجهبه شرایط بدن خود موارد دیگری را نیز تجربه کنید.
آیا ارگاسم زنان با خروج مایع همراه است؟
بله، ارگاسم زنان هم میتواند با خروج مایع همراه باشد اما همیشه هم اینگونه نیست. در برخی زنان، تجربه ارگاسم ممکن است با خروج مایعی شفاف و بیبو همراه باشد که به آن اسکویرت (Squirting) گفته میشود. اما همه زنان ارگاسم را اینگونه تجربه نمیکنند و طبق برخی مطالعات، حدود 10 تا 50 درصد از زنان ممکن است اسکویرت را تجربه کنند، اما تعداد دقیق آن متغیر است و بستگی به بدن فرد و نوع تحریک دارد.
اینکه زنی اسکویرت (ارگاسم با خروج مایع) را تجربه نمیکند به معنای آن نیست که او به ارگاسم نرسیده است. اسکویرت تنها یکی از پاسخهای بدن به تحریک جنسی است که معمولا در نتیجه تحریک کامل نقطه جی (G spot) صورت میگیرد. در این حالت غدد خاصی در بدن (به نام غدد اسکین) فعال میشود و مایعی را از طریق مجرای ادرار آزاد میکنند.
اما زنان بدون خارجشدن مایع نیز میتوانند به ارگاسم برسند و اصلیترین علائم ارگاسم در زنان معمولاً احساس انقباضات عضلانی در ناحیه واژن، افزایش ضربان قلب، تنفس سریع و یک حس کلی از لذت شدید است. تحریک کلیتوریس به دلیل محل قرارگیری آن معمولا راحتتر تحریک میشود و در نتیجه تحریک کیتوریس، ارگاسم فقط با احساس انقباض و لذت و بدون خروج مایع همراه است. هر دو نوع ارگاسم طبیعی و کامل هستند و اینکه زنی اسکویرت را تجربه کند یا نه، صرفا به فیزیولوژی بدن و نحوه تحریک او بستگی دارد.
کلیتوریس چیست و چه تأثیری در ارگاسم دارد؟
کلیتوریس یکی از حساسترین نقاط بدن زن است و در قسمت بالای واژن، جایی که لبهای کوچک به هم میرسند، قرار دارد. این اندام کوچک بیش از 8000 عصب دارد که آن را به یکی از اصلیترین مراکز تحریک جنسی تبدیل میکند. تحریک کلیتوریس نقش بسیار مهمی در ایجاد لذت جنسی و ارگاسم دارد و بیشتر زنان از طریق تحریک مستقیم یا غیرمستقیم آن به ارگاسم میرسند.
کلیتوریس در داخل بدن هم ادامه دارد و بخشی از یک سیستم پیچیده از بافتهای عصبی و خونی است که در هنگام تحریک جنسی پر از خون میشود و حساسیت بیشتری پیدا میکند. هر زن ممکن است نسبت به نوع و شدت تحریک کلیتوریس واکنش متفاوتی داشته باشد، اما بهطورکلی، این اندام یکی از مهمترین نقشها را در تجربه لذت جنسی و ارگاسم دارد.
نقطه جی (G اسپات) کجاست؟
نقطه جی (G-Spot) ناحیهای در دیواره جلویی واژن است که به عمق حدود 3 تا 5 سانتیمتری از دهانه واژن قرار دارد. این نقطه در برخی زنان بسیار حساس است و تحریک آن میتواند لذت جنسی زیادی ایجاد کند و حتی به ارگاسم شدید یا اسکویرت (خروج مایع) منجر شود. نقطه جی معمولاً بهصورت یک ناحیه نرم و حساس در داخل واژن حس میشود و بسیاری از زنان در اثر تحریک مستقیم آن، لذت بیشتری تجربه میکنند.
بااینحال، همه زنان به تحریک نقطه جی حساس نیستند و برخی ممکن است در اثر تحریک این ناحیه هیچ لذتی احساس نکنند. بنابراین، هر زنی تجربه جنسی متفاوتی دارد. شناخت و تحریک نقطه جی میتواند یکی از راههای افزایش لذت جنسی باشد، اما نبود این لذت نیز کاملاً طبیعی است و نباید به عنوان یک مشکل در نظر گرفته شود.
چه مواردی بر رسیدن به ارگاسم تأثیر میگذارد؟
ارگاسم و لذتبردن از رابطه جنسی با بدن و ذهن در ارتباط است و علاوه بر شرایط جسمی، وضعیت روحی و احساسی نیز تا حد زیادی بر ارضاشدن تأثیر میگذارد. در درجه اول شناخت و آگاهی از این موارد به شما کمک میکند تا بدن خود را بهتر بشناسید و سپس با داشتن اطلاعات یا انجام اقدامات لازم، یک سکس خوب با ارگاسم را تجربه کنید.
استرس و ترس
استرس و ترس عامل اصلی کاهش دفعات یا شدت ارگاسم، فقدان میل جنسی و آرامش لازم در رسیدن به اوج لذت جنسی هستند. شما ممکن است به دلیل عقاید مذهبی و فرهنگی، ظاهر بدن و اندام تناسلی، یا درگیریهای فکری، یا به دلیل تجربه کم یا تجربههای بد قبلی، برای داشتن سکس ترس و نگرانی داشته باشید. چنین احساساتی بهویژه در دفعات اول، کاملاً طبیعی هستند و بسیاری از افراد این موارد را تجربه میکنند. استرس سبب کاهش خونرسانی به ناحیه تناسلی و موجب خشکی واژن میشود. همچنین با افزایش ترشح هورمون اپینفرین یا آدرنالین در چرخه جنسی بدن اختلال ایجاد میکند. میتوانید برای کنترل استرس خود از رژیم غذایی سالم، ورزش، گوشدادن به موسیقی ملایم، صحبتکردن با شریک جنسی، مدیتیشن و مشاوره تخصصی کمک بگیرید.
عدم علاقه
عدم علاقه بهطرف مقابل و فقدان ارتباط درست بین زوجین، برقراری رابطه و رسیدن به رضایت جنسی را دشوار میکند. مواردی مانند ازدواج اجباری، نبود اعتماد، خیانت، اجبار به برقراری ارتباط جنسی و صحبتنکردن در مورد ترجیحات جنسی میتوانند موجب عدم علاقه بین زوجین شود و مانع مهمی برای ارضاشدن زن محسوب شوند.
اعتمادبهنفس کم
اعتمادبهنفس کم میتواند مانع از برقراری رابطه جنسی سالم و رسیدن به ارگاسم باشد. ممکن است تصور کنید که برای شریک عاطفی دوستداشتنی یا جذاب نیستید یا ظاهر بدن و اندام تناسلی خود را دوست نداشته باشید. گاهی برخی از افراد ممکن است به دلیل شلشدن واژن ناشی از زایمان، افزایش سن یا هر دلیل دیگری، اعتمادبهنفس خود برای سکس را از دست بدهند. همچنین از دلایل دیگر کمشدن اعتمادبهنفس میتوان به احساس عدم توانایی برای برقراری رابطه یا ارضاکردن شریک جنسی اشاره کرد. تمام این موارد، عواملی هستند که میتوانند باعث ارضانشدن فرد نقش اساسی ایفا کند. مشکل اعتمادبهنفس میتواند با مراجعه به مشاوره و روانشناس، مورد بررسی و درمان قرار گیرد.
وزن
چاقی و اضافهوزن میتواند بر تمایلات جنسی و ارضاشدن زنان اثر منفی بگذارد. افزایش وزن و چاقی سبب افزایش سطح التهاب و کاهش سطح نیتریک اکسید بدن میشود و با افزایش التهاب و کاهش نیتریک اکسید، خونرسانی به ناحیه تناسلی بهویژه کلیتوریس کاهش پیدا میکند. این امر موجب خشکی واژن و درد و ناراحتی در هنگام سکس میشود، و کمشدن لذت جنسی و رسیدن به ارگاسم را به دنبال دارد.
خواب
خواب خوب و باکیفیت برای بدن و سلامت جنسی ضروری است. کمبود خواب، بیخوابی و اختلالات خواب با کاهش میل جنسی، تحریک و ارگاسم در زنان در ارتباط است. بدخوابی یا بیخوابی در زنان با تأثیر بر سلامت روان و افزایش استرس، مانع از داشتن رابطه جنسی سالم و ارضاشدن میشود. همچنین با بههمریختگی ساعت بدن و ریتم شبانهروزی، عملکرد جنسی تحتتأثیر قرار خواهد گرفت. اختلال در تصمیمگیری، اختلال عاطفی و مورد بدرفتاری قرارگرفتن از سوی شریک جنسی از عوارض دیگر بدخوابی هستند که بر سکس و ارگاسم اثر دارند.
سن
تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی با افزایش سن، توانایی رسیدن به ارگاسم را تا حد زیادی کاهش میدهند. کمشدن سطح استروژن در دوران یائسگی منجر به کاهش جریان خون به ناحیه تناسلی و خشکی واژن میشود. این کاهش هورمون و خشکی باعث عدم یا کمشدن تحریک میشود و در نتیجه میتواند سکس را دردناک و ارضاشدن را دشوار کند. همچنین کاهش استروژن موجب ازبینرفتن سلولهای واژن و نازک شدن دیواره آن میشود و احتمال التهاب و تحریک دردناک را بیشتر میکند. از دیگر تغییرات دوران یائسگی میتوان به شلشدگی واژن اشاره کرد که تا حد زیادی موجب به عدم تحریک، عدم لذت جنسی و ارضانشدن میشود.
تغییرات هورمونی
استروژن و پروژسترون هورمونهایی هستند که نقش اساسی در میل جنسی و ارگاسم زنان دارند. بهطورکلی کاهش سطح استروژن و افزایش سطح پروژسترون بر کمشدن میل جنسی اثرگذار هستند. تغییرات این دو هورمون در طی یائسگی، بارداری، زایمان و شیردهی، میتوانند در برخی افراد ارگاسم را تحتتأثیر قرار دهند. همچنین این تغییرات در طی چرخه قاعدگی نیز اتفاق میافتند و میتوانند سبب ایجاد تغییر در میل جنسی و ارضاشدن بانوان شوند.
مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر
مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر با تأثیر بر عملکرد عصبی یا کاهش جریان خون به اندام تناسلی میتوانند روند رسیدن به ارگاسم را مختل کنند. تحریک جنسی ابتدا در مغز اتفاق میافتد، نوشیدن الکل ارتباط بین مغز و اندام جنسی را مختل میکند و بنابراین برانگیختگی و رسیدن به ارگاسم دچار مشکل خواهد شد. همچنین الکل واکنشهای بدن از جمله ترشحات واژن را کند یا دچار اختلال میکند که این خشکبودن واژن سبب ناراحتی و درد و عدم ارگاسم در هنگام سکس میشود. بهعلاوه استفاده از سیگار و مواد مخدر، سبب کاهش حساسیت به تحریک جنسی، ارضانشدن و ایجاد درد میشود. دخانیات با افزایش فشارخون و کاهش خونرسانی به اندام تناسلی میتواند منجر به عدم رضایت جنسی و ارگاسم شود.
تغذیه
تغذیه به دلیل تأثیر بر سطح انرژی بدن و جریان خون به اندام تناسلی نقش مهمی در ارگاسم زنان دارد. بهطورکلی تغذیه بر سلامت اندام جنسی زنان تأثیر میگذارد و بنابراین رعایت یک رژیم غذایی سالم منجر به بهبود رابطه جنسی و ارضاشدن خواهد شد. از مواد غذایی مفید در این زمینه میتوان به انجیر، سبزیجات با برگ تیره مثل اسفناج، ماهیهایی مثل سالمون و تن، پرتقال، تخممرغ و توتفرنگی اشاره کرد. این مواد غذایی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی مفید و در سلامت جنسی بسیار مؤثر هستند.
همچنین مصرف برخی مواد غذایی میتواند اثر منفی در سکس و ارگاسم داشته باشد. برخی غذاهای مضر با کاهش سطح انرژی و کاهش جریان خون به اندام تناسلی منجر به خشکی واژن، عدم تحریک، ایجاد درد و ناراحتی در رابطه جنسی شده و عدم ارگاسم را به دنبال خواهد داشت. از جمله این مواد غذایی میتوان غذاهای فراوری شده، غذاهای پر نمک و پر ادویه، شیرینیجات، نوشابههای گازدار، حبوبات و لبنیات را نام برد.
روشهای رفع عدم ارگاسم
روشهای زیادی برای رفع عدم ارگاسم زنان وجود دارد. رعایت برخی نکات برای رابطه مثل تحریک کافی، پوزیشن و فضای مناسب در کنار رعایت برخی نکات توسط بانوان و حتی آقایان در این زمینه بسیار کمککننده است. بهعلاوه انجام برخی درمانهای خانگی و در دسترس مانند تمرینات ورزشی، استفاده از ژلهای روانکننده یا مصرف برخی مکملها میتوانند در بهبود کیفیت رابطه جنسی زنان مؤثر باشند. در ادامه به بررسی از این موارد خواهیم پرداخت.
نکاتی برای رابطه
رعایت برخی نکات در هنگام رابطه شاید ساده به نظر برسند اما میتوانند شرایط را برای تجربه یک رابطه خوب و رسیدن به ارگاسم فراهم کنند. عشقبازی یا معاشقه بهاندازه کافی برای تحریک کافی پیش از دخول و پوزیشنها و فضای مناسب برای داشتن راحتی و آرامش در این زمینه بسیار مؤثر هستند.
صحبتکردن پیش از شروع رابطه و داشتن زمان طولانی برای برانگیختهشدن با مشارکت شریک یا کمکگرفتن از اسباببازیهای جنسی در صورت رضایت کامل دو طرف، بسیار کمککننده هستند. از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کنید، بهکاربردن پوزیشنهایی هستند که در آنها نقطه جی و کلیتوریس بیشتر تحریک میشود و فرد درد کمتری را تجربه میکند. همچنین انتخاب یک محیط آرام و راحت، شمعهای معطر و موسیقی ملایم میتواند در ایجاد یک فضای عاشقانه و برانگیختن احساسات مؤثر باشند. رعایت این موارد یا هر موردی که موجب آرامش و آمادگی ذهنی و جسمی شما میشود، توانایی برقراری رابطه و رسیدن به ارگاسم را افزایش میدهد.
پوزیشنهایی برای ارگاسم بهتر
ارگاسم در خانمها با تحریک کلیتوریس از بیرون واژن و نقطه جی در درون آن امکانپذیر است. بنابراین استفاده از پوزیشنهایی که در آنها احساس راحتی بیشتر و کنترل بهتری روی حرکات خود دارید، به شما این امکان را میدهد که این نقاط حساس را بهتر تحریک کنید، از سکس لذت بیشتری ببرید و ارگاسم کامل داشته باشید. پوزیشنهای مناسب برای رسیدن به ارگاسم بهتر عبارتاند از:
پوزیشن سواری
در این حالت مرد به پشت دراز میکشد و زن بهصورت نشسته در بالا قرار میگیرد. در این پوزیشن کنترل ریتم سکس، مقدار نفوذ آلت تناسلی و زاویه آن با زن است و بنابراین بهتر میتواند روی پیداکردن نقطه جی و تحریک کلیتوریس خود تمرکز کند. در این حالت بهتر است بهجای بالا و پایین کردن، به جلو و عقب حرکت کنید تا تحریک نقطه جی و کلیتوریس در دیواره داخلی واژن بهتر اتفاق بیفتد.
پوزیشن داگی استایل
این پوزیشن از راههای مناسب برای رسیدن به عمق واژن و تحریک نقاط حساس آن در طول رابطه جنسی است. در این حالت زن روی دست و پاهای خود، و مرد در پشت زن قرار میگیرد. در این حالت باسن خود را به عقب فشار و موقعیت آن را تغییر دهید تا بهترین زاویه برای تحریک مناسب را پیدا کنید. با پیداکردن زاویه درست در این پوزیشن، بهراحتی میتواند نقطه جی را تحریک و لذت جنسی را تجربه کنید.
پوزیشن میشنری
یک پوزیشن ساده و کلاسیک است و در بیشتر موارد جواب میدهد. در این حالت زن به پشت دراز میکشد و مرد در بالای زن قرار میگیرد و باعث تحریک بیشتر بدون نفوذ زیاد میشود. در این پوزیشن عمق نفوذ زیاد نیست اما به دلیل اصطکاک و تماس بیشتر در نقطه جی و توانایی استفاده از دست یا ابزارهای مختلف برای تحریک کلیتوریس، میتواند در رسیدن به ارگاسم کمککننده باشد.
خانمها بخوانند!
برای تجربهکردن یک رابطه جنسی خوب و ارگاسم مسائل مختلفی را میتوانید در نظر باشید. در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- لذتبردن از رابطه: سکس و ارگاسم سبب سلامت جسمی و روحی شما میشوند. ممکن است در این مورد شرم و باورهای فرهنگی و مذهبی مانع از لذتبردن شما شود. با در نظر گفتن اینکه رابطه جنسی برای سلامت زندگی شما مفید است، بهمرورزمان میتوانید این عقاید را تغییر دهید یا در صورت نیاز از مشاور کمک بگیرید.
- دوری از استرس: استرس و اضطراب عامل اصلی در تجربهنکردن ارگاسم است. رابطه جنسی فراتر از یک ارتباط فیزیکی است و احساسات در آن درگیر میشود. بنابراین اگر استرس و اضطراب خود را کنترل و آرامش ذهنی و جسمی خود را تقویت کنید و نگران عملکرد خود نباشید، سکس برای شما لذتبخش میشود و راحتتر به ارگاسم میرسید. برای رسیدن به آرامش ذهنی و تقویت جسمانی میتوانید از تغذیه سالم، ورزش و تمرینات منظم، تمرینات مدیتیشن و مشاورههای تخصصی کمک بگیرید.
- شناخت بدن خود: بدن و نقاط حساس خود را بهتر بشناسید. میتوانید با استفاده از خودارضایی یا هر روشی که به شما احساس خوبی میدهد، این نقاط را شناسایی کنید و از امتحانکردن کارهای جدید نترسید. با تمرین کافی میتوانید نواحی که حساس به لمس، فشار و تحریک هستند را پیدا کنید و لذت بیشتری ببرید.
- گفتوگو با شریک جنسی: با شریک جنسی خود صحبت کنید. صحبتکردن در مورد سکس با شریک جنسی سبب میشود که احساس راحتی و آرامش بیشتری در رابطه داشته باشید، تمایلات و ترجیحات خود را مطرح کنید و به یکدیگر کمک کنید تا هر دو لذت بیشتر و ارگاسم بهتری را تجربه کنید.
- زمان دادن به ارگاسم خود: برای رسیدن به ارگاسم خودتان را تحتفشار نذارید. ابتدا با درنظرگرفتن تمام شرایط، ببینید که چه دلیلی برای عدم ارگاسم شما ممکن است وجود داشته باشد. در بسیاری از موارد با پیداکردن عامل اصلی و رفع آن میتوانید اوج لذت جنسی را تجربه کنید یا اقدامات لازم مثل مشاوره با یک متخصص زنان یا مشاورههای تخصصی را انجام دهید.
- مشورت با متخصص: از سکسولوژیست و سکستراپیست کمک بگیرید. گاهی لازم است درباره عملکرد و احساسات جنسی با یک فرد دیگر بهویژه یک متخصص صحبت کنید. سکستراپیست میتواند به شما کمک کند تا ترسها و نگرانیهای خود را در رابطه جنسی کنار بگذارید و سکس با کیفیتتر و لذت بیشتری را تجربه کنید.
آقایان بخوانند!
آقایان با رعایت نکات ساده و کاربردی میتوانند به ارضاشدن شریک خود کمک کنند. این موارد را در نظر داشته باشید.
- شناخت نیازهای جنسی زن: از قبل با شریک خود در مورد ترجیحات، حساسیتها و خطقرمزها، و نقاط حساس در رابطه صحبت کنید تا این تجربه برای هر دو شما لذتبخش باشد.
- زمان دادن به ارگاسم زن: هنگام رابطه، با شریک خود صحبت کنید و از او تعریف کنید. به یاد داشته باشید مدتزمان به ارگاسم رسیدن در خانمها بین 15 تا 40 دقیقه است. بنابراین شریک خود را برای رسیدن به اوج لذت تحتفشار نگذارید و اجازه دهید که زمان کافی برای رسیدن به ارگاسم داشته باشد. هرگز طرف مقابل خود را برای انجام رابطه جنسی تحتفشار قرار ندهید و صبر کنید تا فرد، آمادگی و تمایل کامل برای رابطه جنسی داشته باشد.
- تحریک مناسب: پیش از شروع رابطه جنسی، تحریک مناسب نقاط حساس را با دست، اسباببازیهای جنسی و زبان در صورت رضایت طرف مقابل، انجام دهید تا او نیز به لحاظ جسمی و ذهنی به سطح آمادگی لازم برسد.
- پرهیز از رابطه جنسی خشن: رابطه سریع یا پرفشار و همراه با ضربات محکم میتواند برای شریک شما دردناک و حتی آسیبزننده باشد. بنابراین آرامش خود را حفظ کنید و آرام و پیوسته پیش بروید تا هر دو بتوانید ارگاسم بهتری را تجربه کنید.
- رعایت بهداشت فردی: به رعایت بهداشت فردی و بوی مطبوع بدن و دهان خود توجه کنید و تلاش کنید با صحبت یا شوخیکردن، فضایی آرام و به دور از تنش فراهم کنید.
درمانهای خانگی
درمانهای خانگی زیادی برای بهتر کردن عملکرد جنسی و رسیدن به اوج لذت جنسی وجود دارند. توجه داشته باشید که همه این درمانها ممکن است مؤثر نباشد و در برخی موارد بهتر است با سایر روشهایی درمانی استفاده شوند. درمانهای خانگی مناسب عبارتاند از:
- شناخت کافی از بدن: اولین و مهمترین نکته این است که به شناخت کافی از بدن خود برسید. زن و مرد هر دو باید نقاط تحریکپذیر و حساسیتهای خود را بشناسند. در این صورت میتوانند در مورد آنها با یکدیگر صحبت و سکس لذتبخشتری را با هم تجربه کنند. شناخت از بدن باعث میشود فرد احساس راحتی بیشتری در حین رابطه داشته باشد و بهتر بتواند تمرکز کند. این آگاهی نهتنها به تجربه بهتر ارگاسم کمک میکند، بلکه ارتباط عاطفی و جسمی بین دو نفر را هم عمیقتر و رضایتبخشتر میکند.
- رژیم غذایی سالم و ورزش: غذای سالم و ورزش برای بهبود سلامت عمومی و جسمانی لازم است. مواد غذایی سالم شامل میوهها و سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی مانند مرغ و ماهی، غلات مثل جو دوسر و چربیهای سالم مانند آووکادو و روغن زیتون مصرف کنید و یک برنامه ورزشی منظم داشته باشید.
- تمرینات کگل: تمرین کگل را برای تقویت عضلات کف لگن بسیار مناسب هستند. مطابق با ویدئو و توضیحات خانم دکتر سمامی به طور روزانه و منظم این تمرینات را انجام دهید. تمرینات کگل با تقویت عضلات لگن، آرامکردن واژن، افزایش جریان خون به ناحیه تناسلی، بهبود روانکنندگی و افزایش ترشحات واژن میتواند منجر به برانگیختگی بیشتر در رابطه جنسی شود و به ارگاسم کمک کند.
- صحبتکردن: برای احساس راحتی بیشتر، پیداکردن ترجیحات و تمایلات جنسی هر دو طرف، برای صحبت با شریک جنسی خود زمان کافی بگذارید.
- استفاده از ژلهای روانکننده: درصورتیکه به دلیل تغییرات هورمونی، استرس یا هر دلیل دیگری، خشکی واژن دارید، میتوانید از ژلهای روانکننده استفاده کنید. استفاده موضعی از این ژلها، سبب کاهش درد و ناراحتی در سکس میشود و به ارضاشدن کمک میکند.
- خودارضایی: میتوانید با هدف شناسایی نقاط حساس و قابل تحریک با استفاده از دست، اسباببازیهای جنسی و ویبراتورها درصورتیکه از آنها لذت میبرید، خودارضایی کنید. تمرین کافی در این زمینه به شما کمک میکند که نقاط حساس به تحریک و لمس را بشناسید، سپس از شریک جنسی خود برای تحریک کافی این نقاط در سکس کمک بگیرید و ارگاسم را تجربه کنید.
- یوگا و مدیتیشن: انجام یوگا و مدیتیشن برای کاهش استرس و اضطراب و داشتن آرامش ذهنی در هنگام سکس بسیار مؤثر است. همچنین به افزایش کیفیت خواب شما کمک میکنند که از عوامل مؤثر در لذتبردن از رابطه جنسی است.
- مکملها: میتوانید از مکملهای تقویتی مانند جینسینگ و ریشه گیاه ماکا برای بهبود عملکرد جنسی خود استفاده کنید. این دو گیاه معمول در مکملهای تقویت جنسی بانوان وجود دارند. همچنین ویتامین ای و روی از ویتامینهایی هستند که بر سلامت اندام تناسلی و تقویت هورمونهای جنسی اثرگذار هستند. بهتر است این مکملها را با صلاحدید پزشک زنان خود استفاده کنید.
علل پزشکی ارضانشدن زنان
دلایل مختلفی سبب ارضانشدن زنان میشود. در یک دستهبندی کلی میتوان دلایل روحی – روانی، دلایل جسمی و مشکلات دیگر در زنان را نام برد. در نظر داشته باشید که بسیاری از افراد ممکن است شرایط مشابه با شما را تجربه کنند؛ بنابراین دانستن این موارد به شما کمک میکند عامل اصلی را شناسایی و اقدامات لازم برای رفع آن را انجام دهید. هر کدام از این موارد را به طور جداگانه بررسی میکنیم.
دلایل روحی – روانی
در رابطه جنسی و ارضاشدن زنان، سلامت روانی بهاندازه سلامت فیزیکی اهمیت دارد و هر گونه اختلال در آن میتواند منجر به مشکل در برقراری رابطه و رسیدن به ارگاسم شود. مشکلات روحی مانند استرس، افسردگی، داشتن تروما میتوانند باعث شوند که شما علاقه خود را به رابطه جنسی که قبلاً از آن لذت میبردهاید، از دست بدهید. در ادامه به بررسی مشکلات روحی – روانی که از علت ارضانشدن در زنان هستند، میپردازیم.
مشکلات روحی
استرس، اضطراب، مشکلات و فشارهای کاری، مشکل در روابط زناشویی، مشکلات خانوادگی و اجتماعی، افسردگی و خستگی جسمانی از میل جنسی میکاهند و در رسیدن ارگاسم مشکل ایجاد میکنند. در این شرایط، سطوح پایین برخی مواد شیمیایی، علاقه به رابطه جنسی و سطح انرژی را کاهش داده و سبب نوسانات خلقی و عدم تجربه ارگاسم میشوند. در واقع، این مواد شیمیایی انتقالدهنده عصبی هستند که ارتباط بین مغز و اندام جنسی را برقرار میکنند. در مشکلات روحی میزان این انتقالدهندهها از تعادل خارج شده و در نتیجه میل جنسی کم میشود یا از بین میرود. پرداختن به کارهای هنری که دوست دارید، مصرف مکملهای گیاهی، انجام ورزش بهویژه یوگا، صحبت با اطرافیان مورداعتماد یا یک روانشناس متخصص و در صورت نیاز استفاده از دارو زیر نظر پزشک، میتوانند به افزایش تمرکز و آرامکردن ذهن شما کمک کنند.
ترومای قبلی
تروما و آسیبهای قبلی منجر به استرس و اضطراب میشود و بر زندگی جنسی و ارگاسم زن تأثیر مستقیم خواهد داشت. برخی از افراد ممکن است تجربه سوءاستفاده جنسی در دوران کودکی، رابطه جنسی بدون رضایت در بزرگسالی و آسیبهای عاطفی و جنسی در روابط قبلی را داشته باشند. چنین شرایطی میتواند سبب استرس، شک، ترس و شرم در سکس و ارگاسم شود که کاملاً یک واکنش طبیعی به اتفاقات گذشته است. میزان این آسیب در زنان بیشتر از مردان است چرا که در دوران کودکان بیشتر در معرض سوءاستفادههای جنسی قرار میگیرند.
دلایل جسمی
دلایل جسمی در کنار شرایط روحی در ارضانشدن زنان مؤثر است. بیماریهای مختلف مانند دیابت یا جراحیهای زنانه، اختلالات هورمونی در دوران یائسگی یا پس از زایمان و مصرف داروهای خاص بهویژه داروهای ضدافسردگی مثالهایی در این زمینه هستند. در ادامه دلایل جسمی را به طور کامل شرح خواهیم داد.
عارضه و بیماری
برخی از بیماریها و شرایط پزشکی میتوانند بر سلامت جنسی، جسمی و ذهنی، و همچنین عدم رسیدن به ارگاسم تأثیر بگذارند. بیماریهای مانند دیابت، ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس، پارکینسون و جراحیهای مربوط به زنان در ناحیه تناسلی یا اندامهای تولیدمثل مانند برداشتن رحم، از جمله بیماریهایی هستند که میتوانند در ارضانشدن زن مؤثر باشند. همچنین عوارض ناشی از سرطان، رادیوتراپی و شیمیدرمانی از موارد مهم در این زمینه هستند. سابقه سقطجنین، ختنه زنان و اختلالات مادرزادی واژن یا آلت تناسلی هم از شرایط تأثیرگذار دیگری هستند که لازم است به آنها توجه کنید.
اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی از علتهای شایع ارضانشدن در زنان است که اغلب به دلیل تغییرات سطح استروژن در بارداری، پس از زایمان، هنگام شیردهی و یائسگی اتفاق میافتد. همچنین بدن در ابتدا و پایان چرخه پریودی یا در طی شیمیدرمانی و رادیوتراپی لگن، استروژن کمتری تولید میکند که هورمون اصلی در سلامت جنسی و رسیدن به ارگاسم است.
مصرف داروهای خاص
مصرف بعضی از داروها میتواند سبب کاهش میل جنسی یا کاهش توانایی رسیدن به ارگاسم شود. این قرصها اغلب باعث کاهش خونرسانی و ترشحات واژن میشوند که در کیفیت رابطه جنسی مؤثر است. داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین که برای درمان افسردگی کاربرد دارند؛ مانند سیتالوپرام و فلوکسیتین از مهمترین داروها در این زمینه هستند. همچنین داروهای ضد روانپریشی مانند هالوپریدول و الانزاپین و آنتیهیستامینها میتوانند در میل جنسی و ارضاشدن اختلال ایجاد کنند. داروهای ضد فشارخون و قرصهای ضدبارداری هم با ایجاد خشکی در واژن، از موارد دیگری هستند که باید موردتوجه قرار گیرند.
مشکلات زنان
به جز بیماریهای مؤثر در عدم ارگاسم، مشکلات دیگری نیز میتواند منجر به عدم رسیدن ارگاسم زنان شود. مواردی مانند خشکی واژن، واژینیسموس، گشادی و شلشدگی واژن، حساسیت کم نقطه جی و ضعف عضلات کف لگن از موارد مهمی هستند که باید موردتوجه قرار گیرند. این موارد عبارتاند از:
خشکی واژن
خشکی واژن میتواند سبب درد، عدم توانایی و ازدستدادن اعتمادبهنفس در حین رابطه جنسی و در نتیجه عدم ارگاسم شود. خشکی واژن اغلب در زنان یائسه بین 51 تا 60 سال رایج است؛ اما گاهی پیشازاین دوران نیز ممکن است ایجاد شود. استروژن، هورمون اصلی برای مرطوب نگهداشتن و حفظ ضخامت دیواره واژن است؛ بنابراین خشکی واژن اغلب به دلیل کاهش سطح استروژن پس از زایمان، دوران یائسگی، در طی چرخه پریودی یا موارد دیگر ممکن است اتفاق بیفتد. مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد آسم و آلرژی، ضدبارداری و ضدافسردگی هم احتمال دارد باعث خشکی واژن شوند.
بااینحال عدم تحریک و برانگیختگی جنسی مناسب پیش از شروع رابطه و داشتن استرس و اضطراب، اغلب از موارد اصلی خشکی واژن و ایجاد درد و ناراحتی در هنگام سکس و ارضانشدن هستند. با شریک جنسی خود راجع به نقاط تحریکپذیر و حرکتهای موردعلاقه خود در رابطه جنسی صحبت کنید و در آغاز معاشقه، به بدن خود فرصت دهید تا با فضا همراه شود و به محرکها پاسخ دهد.
واژینیسموس
گشادی واژن
عضلات کف لگن که اطراف واژن را احاطه کردهاند، بهمرورزمان ممکن است ضعیف شده و سبب شلشدن واژن و ازدسترفتن قدرت کشسانی آن شوند. معمولاً با تغییر وزن، زایمان یا افزایش سن احتمال این اتفاق بیشتر است. هر چند که در برخی موارد ژنتیک نیز میتواند مؤثر باشد. این موضوع سبب کاهش حساسیت واژن میشود و در نتیجه بر کیفیت روابط جنسی اثر میگذارد، موجب نارضایتی از رابطه و عدم رسیدن به ارگاسم خواهد شد.
حساسیت کم نقطه جی
ضعف عضلات کف لگن
عضلات کف لگن از مثانه، رحم و روده حمایت میکنند و در عملکرد جنسی بسیار مهم هستند. بارداری، زایمان، چاقی یا یبوست مزمن میتوانند سبب ضعیفشدن این عضلات شوند. ضعف عضلات کف لگن منجر به کاهش حساسیت واژن و در نتیجه مشکل در روابط جنسی و ارگاسم میشود. همچنین اگر عضلات ضعیف باشند و بیش از حد فعالیت داشته باشند (مانند رابطه جنسی) باعث ایجاد درد در واژن و ناحیه تناسلی و نارضایتی از رابطه خواهند شد. با ماساژ، گرمای موضعی، تمرینات ورزشی مثل تمرین کگل، فیزیوتراپی و در صورت نیاز عمل ترمیم کف لگن، میتوانید این عضلات را تقویت کنید.
درمان تخصصی عدم رسیدن به ارگاسم
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روشهای مختلف، درمانهای تخصصی زیادی برای رسیدن به ارگاسم مطلوب در بانوان انجام میشود. بسیاری از این روشها، جراحیهای سرپایی یا با کمک لیزر هستند و سریع انجام میشوند؛ اما اثرات آنها طولانیمدت است و برای زمانی زیادی میتوانند رضایت از رابطه جنسی را در فرد ایجاد کنند. در ادامه به برخی از روشهای متداول در کمک به ارضاشدن بانوان میپردازیم.
واژینوپلاستی
واژینوپلاستی یک روش جراحی برای بازسازی و ترمیم واژن است که هم به دلایل درمانی مثل بهبود رابطه جنسی و رفع بیاختیاری ادراری و هم با هدف زیبایی انجام میشود. این جراحی با جوانسازی و تنگ کردن واژن میتواند به داشتن تجربه بهتر ارگاسم در دو طرف رابطه کمک کند. واژینوپلاستی معمولاً به دلایلی مانند زایمان، افزایش سن و برخی مشکلات پزشکی دیگر که باعث کاهش حساسیت واژن و نارضایتی در رابطه جنسی میشود و بر ارگاسم تأثیر میگذارد، انجام میشود. همچنین، این روش میتواند برای ترمیم آسیبهای واژن یا درمان ناهنجاریهای مادرزادی هم تجویز میشود.
در حال حاضر واژینوپلاستی با دو روش لیزر و جراحی با تیغ انجام میشود. واژینوپلاستی با لیزر با درد و عوارض جانبی کمتری همراه است و در مدت زمان کوتاهتری نتیجه میدهد. طی این عمل، کانال واژن تنگ میشود که این موضوع به بازگشت لذت جنسی و بهبود کیفیت رابطه کمک میکند. این تنگ شدن باعث افزایش اصطکاک و تجربه بهتر در طول رابطه جنسی میشود و رسیدن به ارگاسم را آسانتر میکند. در موارد خاص و در صورت نیاز، واژینوپلاستی به روش جراحی نیز انجام میشود. در این روش، پوست یا بافت اضافی برداشته شده و سپس با استفاده از بخیه، عضلات و بافت شل واژن محکم میشود. واژینوپلاستی دوره نقاهت زیادی ندارد، فرد بعد از سه الی چهار روز به زندگی عادی خود برمیگردد اما تا 6 هفته نباید رابطه جنسی داشته باشد تا بهبود کامل شود.
تزریق نقطه جی
تزریق نقطه جی یا جی شات (G shot)، یک درمان زیبایی برای بهبود و افزایش حساسیت واژن در زنانی طراحی شده است که در برانگیختگی جنسی و رسیدن ارگاسم دچار مشکل هستند. در روش تقویت نقطه جی، از هیالورونیک اسید یا فیلر کلاژن برای افزایش اندازه و ضخامت این نقطه استفاده میشود. برجستهشدن نقطه جی سبب دردسترسبودن و تحریکشدن بهتر آن در طول رابطه جنسی و در نتیجه موجب افزایش حساسیت واژن، مدتزمان و تعداد دفعات ارگاسم میشود. این روش میتواند منجر به افزایش رضایت جنسی بانوان شود و برای افرادی که حساسیت نقطه جی در آنها کاهش پیدا کرده یا به طور کامل از بین رفته است، مناسب است.
تزریق نقطه o
تزریق نقطه O نام تجاری و مخفف شات ارگاسم (Orgasim shot) و روشی است که سبب افزایش تحریک جنسی و جوانسازی واژن میشود. تزریق نقطه O روش PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت است. پلاسما بخش مایع خون است و پلاکتها در خون حاوی فاکتورهای رشد برای بازسازی سلولها هستند. در این روش خون از فرد گرفته میشود و پس از جداسازی پلاکتها به قسمت بالایی بافت واژن و نزدیک کلیتوریس تزریق خواهند شد. پلاکتها با تحریک سلولهای بنیادی سبب افزایش جریان خون، رشد بافت سالم و بهبود رگزایی در ناحیه و در نهایت موجب بهبود کیفیت رابطه جنسی و ارگاسم میشوند. بانوان پس از این تزریق ارگاسم شدیدتر با دفعات بیشتر، افزایش ترشحات واژن و برانگیختگی بیشتر در رابطه جنسی را تجربه خواهند کرد.
هودکتومی
هودکتومی نوعی جراحی پلاستیک یا زیبایی است و باعث تغییر و بهبود ظاهر واژن میشود. کلیتوریس واژن حاوی هزاران پایانه عصبی است که سبب حساسیت بالای آن میشود و نقش مهمی در ارضاشدن زنان دارد. در برخی افراد کلاهک کلیتورال بزرگ است و بافت اضافی زیادی دارد. با هودکتومی بافت اضافی شامل چینهای پوستی که کلیتوریس را پوشانده، جدا میکنند. این کار باعث رفع مشکلات مادرزادی، بهتر کردن ظاهر واژن به لحاظ زیبایی، کاهش حساسیت واژن نسبت به اصطکاک ناشی از برخورد لباس به دلیل کلاهک بزرگ، افزایش دسترسی به کلیتوریس، بهبود تحریک جنسی و ارگاسم میشود.
پرینورافی
پرینورافی یا پرینوپلاستی رایجترین نوع جراحی واژن است. در این عمل زیبایی بافت پرینه که حدفاصل بین واژن و مقعد است، ترمیم و واژن تنگ میشود. در این روش یک برش V شکل در دیواره عقبی واژن تا مرز مقعد ایجاد و تمام زخمها و پارگی پرینه را خارج میکنند. همچنین دو لبه ایجاد میشود که با بخیهکردن آنها به یکدیگر، اندازه دهانه واژن کوچک میشود. کاهش قطر دهانه واژن، سبب افزایش اصطکاک در هنگام دخول، تحریک جنسی و در نتیجه رسیدن به ارگاسم میشود. پرینورافی بیشتر در افرادی که چندین زایمان متعدد طبیعی داشتهاند و پرینه دچار پارگی یا در افرادی که به طور هدفمند برای خارجکردن سر نوزاد، پرینه آنها بریده و واژن گشاد شده است، مناسب است.
سفیدکردن واژن
سفید کردن یا بلیچینگ واژن، سفیدکردن نواحی تیره و سیاه شده واژن و ایجاد ظاهری سفید و روشن است. در این روش قسمت داخلی کانال واژن سفید نمیشود؛ بلکه قسمت خارجی آن روشن میشود. سفیدکردن واژن میتواند شامل قسمتهای مختلف ناحیه تناسلی باشد که از جمله میتوان به لابیا ماژور و مینور، پرینه، مقعد و پوست اطراف کشاله ران اشاره کرد. بلیچینگ با استفاده از لیزر و مواد شیمیایی انجام میشود. سفیدکردن واژن از طریق لیزر بیشترین کاربرد و بهترین نتایج را در این زمینه دارد. استفاده از این روش برای افرادی که به دلیل تیرگی واژن اعتمادبهنفس کمی در هنگام سکس دارند، میتواند مؤثر باشد.
لابیاپلاستی
لابیاپلاستی یک روش جراحی است که معمولا برای اصلاح اندازه و شکل لابیای مینور یا لابیای ماژور انجام میشود. متداولترین نوع آن اصلاح لابیا مینور است. در لابیاپلاستی قسمتهای اضافی لابیا مینور با جراحی یا لیزر بریده میشود تا به شکل ظاهری مطلوب برسد.
این روش به دلایل زیبایی یا پزشکی انجام میشود که عبارتاند از:
- افرادی که لابیای مینور بزرگ است و لابیای ماژور قادر به پوشاندن آن نیست. در حین ورزش، اصطکاک با لباس در حین فعالیتهای روزانه و رابطه جنسی درد، سوزش و ناراحتی دارند.
- پس از زایمان و با افزایش سن که شلشدگی و افتادگی لابیاها ایجاد میشود.
- افرادی که از ظاهر و اندازه لابیاها رضایت ندارند و این موضوع موجب کاهش اعتمادبهنفس آنها شده است.
سؤالات متداول
علت عدم ارگاسم در سن بالا و یائسگی چیست؟
کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی منجر به کاهش جریان خون به واژن و در نتیجه عدم ارگاسم میشود. همچنین این کاهش منجر به ضعیفشدن عضلات کف لگن و در نتیجه شلشدگی و گشادی واژن خواهد شد که از عوامل مهم در نرسیدن به ارگاسم است.
عدم ارگاسم واژینال به چه علت است؟
ارگاسم واژینال معمولا سختتر از ارگاسم کلیتورال اتفاق میافتد. چرا که این نوع ارگاسم نیازمند تحریک کافی و مناسب نقطه جی در داخل واژن است که معمولا رسیدن به آن راحت نیست و نیازمند تمرین است.
رابطه بین نوع پرده و ارضاشدن وجود دارد؟
خیر، ارتباطی وجود ندارد. چرا که اغلب انواع پرده پس از مدتی از شروع دخول، از بین میروند. اینکه یک نوع پرده برای مدت طولانی بتواند ورودی واژن را بپوشاند و مانع از برقراری ارتباط جنسی درست و ارگاسم شود، بسیار نادر است.
عوارض ارضانشدن برای زنان چیست؟
ارضانشدن زنان عوارض روحی و جسمی متعددی خواهد داشت. برخی از آنها عبارتاند از: افسردگی، استرس و اضطراب، سردی و بیمیلی نسبت به رابطه جنسی، از دست علاقه نسبت به شریک عاطفی، بیخوابی و اختلالات خواب، نوسانات خلقی، کمردرد، درد و ناراحتی در ناحیه تناسلی
درمان دارویی برای ارضانشدن زنان وجود دارد؟
بله مصرف برخی داروها میتواند سبب تقویت جنسی و رسیدن به ارگاسم شود. تجویز این داروها بسته به شرایط شما متفاوت است و حتما باید زیر نظر پزشک استفاده شوند.
آیا هورمون تراپی در ارضانشدن زنان مؤثر است؟
بله تجویز استروژن و برخی دیگر از هورمونها به شکل قرص یا کرم موضعی، در بهبود جریان خون به واژن و افزایش سطح ترشحات مؤثر است؛ بنابراین هورمون تراپی با استروژن به بهبود عملکرد جنسی و ارگاسم کمک میکند.
آیا ارضانشدن زن باعث کمردرد میشود؟
بله در مواردی به دلیل انقباضات لگن و واژن پس از تحریک و نرسیدن به ارگاسم، کمردرد ایجاد میشود.
آیا ارضانشدن زن باعث تنبلی تخمدان میشود؟
تاکنون ارتباط مستقیمی بین ارضانشدن و تنبلی تخمدان دیده نشده است. تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلیکیستیک یک اختلال هورمونی است که به دلایل مختلفی مانند عدم تعادل هورمونی، عوامل ژنتیکی یا محیطی رخ میدهد و ارتباطی با تجربه جنسی یا ارگاسم ندارد.
ارضانشدن زن برای بارداری مهم است؟
خیر تجربه ارضاشدن میتواند جنبه عاطفی رابطه جنسی را بیشتر کند، اما برای بارداری و لقاح ضروری نیست. بسیاری از زنان بدون رسیدن به ارگاسم، باردار میشوند.
آیا بارداری در ارگاسم اثرگذار است؟
بله، بارداری میتواند سبب ضعیفشدن عضلات لگن شود که در رسیدن به ارگاسم بسیار مهم هستند. بنابراین در صورت عدم درمان و تقویت این عضلات، در ارگاسم فرد ممکن است اختلال ایجاد میشود.